

Bangor Area Stormwater Group Meeting

February 14, 2019

Location: Old Town Council Chambers, Main Street, Old Town, Maine 9:00 am – 11:00 am

AGENDA

Annual Meeting of the Bangor Area Stormwater Group

9:00 am Welcome and Round-robin Introductions (10 min)

9:10 am Brief Year-in-Review Report (20 min)

- Report on BASWG 2018 Activities and Accomplishments (Brenda Zollitsch)
- Financial Report from the Treasurer (Belle Ryder)
- 2019 and Beyond (Brenda Zollitsch and Rich May)

9:30 am Election of BASWG Officers & Recognition of Outgoing Officers (10 min)

 Chair, Vice Chair/E&O Committee Leader and Second Vice Chair (other positions continuing) – Ballot forthcoming

9:40 am Education & Outreach Planning (40 min)

- Presentation of winter outreach work by Pulse and update on implementation
- Continuing discussion about collaboration opportunities with other clusters
 Special guests: Ali Clift, ISWG and Kritsie Rabaska, SMSWG
- BASWG E&O Work (Rich May)
 - Science Festival planning
 - Planning ahead for BASWG clean-up and stenciling supports
 - Brainstorming outreach venues to engage others in BASWG volunteer work

10:20 am Discussion about Meeting with DEP & Permit Progress (20 min)

- Update on Permit Progress (Rhonda Poirier, DEP)
- Details about meeting with DEP (2-24-19 @ 1 pm in Augusta) goals and participants (Phil Ruck, SEE was selected as BASWG's representative last meeting)

10:40 am Organizational Business (20 min)

- Approval of the BASWG Minutes (January 2019)
- Final presentation of BASWG budget for July 1, 2019-June 30, 2020
- Preparing to move to meeting every-other month (10 min)
 - Managing intermeeting work (E&0, contracts, etc.)
 - Agenda items for April 11th meeting

11:00 am BASWG meeting adjourns - Executive Committee members should be prepared stay for up to a half hour after the meeting to address additional business items, if needed